SPMU (semi permanente make-up)

OMBRÉ POWDER BROWS is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen.
Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd en naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft en natuurlijk oogt.

Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst, daardoor is deze pigmentatie eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie over het algemeen na 1 à 2 jaar vervagen. Vandaar dat we de term semi permanente make-up gebruiken (SPMU). Het advies is om permanente make-up op zijn minst elk jaar te laten bijwerken om een mooi resultaat te behouden. Heb je al permanente make-up? Dan kunnen we altijd samen kijken hoe deze bijgewerkt moet worden.
Wanneer je de wenkbrauwen niet meer wilt behandelen gaat uiteindelijk al het pigment eruit. Daardoor krijg je de wenkbrauwen weer terug wat je eerder had zonder littekens.

Nazorg Ombre Brows
Eerste 4 dagen 3 keer per dag met een vochtig watje deppen / rustig vegen. Dit moet de eerste dag elke 30 minuten zodat er minder kans is op korstvorming.
De eerste 3 weken (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden.
De eerste 3 weken de huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank.
De eerste 4 dagen niet sporten.
De eerste 7 dagen de wenkbrauwen droog houden
De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Hoe minder je wenkbrauwen in de zon komen hoe mooier de wenkbrauwen / de kleur blijven. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand , het liefst met een speciale Sunblock. Deze is verkrijgbaar in de salon & webshop.


LIPPIGMENTATIE Bij lippigmentatie worden de lippen gepigmenteerd door middel van een PMU apparaat. Met een ultrafijne naald brengen wij het pigment aan in de huid van de lippen. 
Met lippigmentatie kunnen je lippen er op elk moment van de dag verzorgd uit zien. Zijn je lippen asymmetrische en wil je graag een mooie vorm, dat is mogelijk. Maar ook kun je smalle lippen optisch gezien net iets voller laten lijken. En ook bleke lippen kunnen we weer een frisse kleur geven. Het resultaat van de lippigmentatie is ongeveer 3 jaar.

Houd er rekening mee dat je pas 4 weken na het plaatsen van fillers een permanente make up lippen behandeling kunt doen. En andersom, je kan 2 weken na het plaatsen van lippigmentie weer lipfillers nemen.

Nazorg Lippigmentatie
Eerste 4 dagen 3 keer per dag met een vochtig watje deppen / rustig vegen. Dit moet de eerste dag elke 30 minuten zodat er minder kans is op korstvorming.
Smeer de lippen in wanneer ze te droog worden met door de behandelaar genoemde zalf (Gebruik geen labello).
De eerste 3 weken (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden.
De eerste 3 weken de huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank.
De eerste 4 dagen niet sporten.
Eerste 12 uur enkel koude dranken drinken en een rietje te gebruiken.
Tot 24 uur na de behandeling geen alcohol drinken.
Smeer de lippen in wanneer ze te droog worden met door de behandelaar genoemde zalf (Gebruik geen labello).
Ooit een koortslip gehad? Slik 2 weken van te voren Vitamine C en L-Lysine, ook na de behandeling. Wij raden dit aan om altijd te doen.


DEEPLINER/INFRALASH Dit is een nieuwe techniek in semi-permanente make-up die wordt toegepast door middel van een PMU apparaat.

Deepliner wordt net aan de grens van de wimpers gezet waardoor de wimpers veel voller lijken. Niet zo heftig als een eyeliner, maar zorgt wel voor een frisse blik. De dikte kan naar wens aangepast worden. De Deepliner blijft ongeveer 1,5 tot 3 jaar zitten.

Nazorg Deepliner
Draag voor de behandeling geen wimperextensions.
De eerste 3 weken (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden.
De eerste 3 weken de huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank.
De eerste 4 dagen niet sporten.
De eerste 7 dagen de wenkbrauwen droog houden.
De eerste 7 dagen geen oogmakeup.

ALGEMEEN
Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat geen permanente make-up aanbrengen:

- Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
- Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
- Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
- Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.
- Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
- Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
- Als je zwanger bent.
- Als je borstvoeding geeft.
 
Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

diabetes
hemofilie
chronische huidziekte
allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet.
immuunstoornis
hart- en vaatafwijkingen.
Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Voorzorgregels
Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
Geen cafeïne (koffie,thee, Red Bull) voor de behandeling.
Geen zon / zonnebank voor de behandeling.
Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden.
Geen vitamine E (ook geen multi vitaminen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
Geen Corticosteroïden creme of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de behandeling.
Wanneer je botox hebt laten plaatsen in het voorhoofd dien je 4 weken te wachten voordat je een Ombre Brow behandeling kunt ondergaan.
Andersom kun je ook 4 weken na een ombre brow behandeling weer botox laten plaatsen.
Dit geldt het zelfde voor fillers bij de Lippigmentatie

Main practice areas of the firm include Admiralty, Maritime and Ship Arrest, Arbitration, Mediation and ADRs, Aviation Matters, Banking, Finance & Investment, Capital Market

038 - 458 04 77

info@ohmylash.nl